Forumlar

1. Forum
30 Nisan – 1 Mayıs 2011
Hacettepe Üniversitesi .
Ankara

Hacettepe Üniversitesinin desteğiyle Azerbaycan Bilimler Akademisi Asil üyesi, Prof. Dr. Zarifa Aliyeva’nın anısına düzenlenmiş olan bu ilk foruma Türkiye’nin farklı yerlerinden 150’den fazla hekim ve hekim adayı katıldı.

Forumda, Zarifa Aliyeva’nın hayatı, akademik kariyerinden konuşulmuş ve bununla ilgili belgesel izlendi. Hacettepe Üniversitesi Tıp fakültesi eski Dekanı, Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi ve tıp eğitimi konusunda dünyaca ünlü akademisyen Prof. Dr. İskender Sayek’in yönetiminde “Örnek Hekimlik” konusu tartışıldı ve sonuçta “Örnek Hekim Andı” hazırlandı, formun sonunda tüm katılımcılar tarafından kabul edilmiştir.

Ayrıca bilimsel araştırma yapma, bilimsel makalenin yazılma ve incelenme yöntemleri, etkili sunum yapma teknikleri, sağlık sistemlerinin karşılaştırılması vb. konularda Türkiye’nin değerli bilim insanları tarafından sunumlar yapıldı. Azerbaycan’dan katılan uzman hekimlerin sağlık sisteminin geliştirilmesiyle ilgili sunumları oldu. Bu forum, yurtdışında eğitim alan hekim ve tıp öğrencilerinin ilk büyük toplantısı mahiyetini taşımıştır.




Galeri Sayfamıza Geçit Yaparak

Tüm Fotoğraflarımızı Görüntüleyin.

2.Forum
3 – 4 Kasım 2012
Ege Üniversitesi
İzmir .

Azerbaycanlı genç hekimler ve sağlık öğrencileri bir sonraki toplantılarını 3 – 4 Kasım 2012 tarihinde “Örnek Hekim Olmaya Doğru 2” başlığı altında İzmir şehrinde yaptılar.

Forum, Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteği, Ege Üniversitesi Tip Fakültesi ve Azer MDS’ in ortak çalışmalarıyla düzenlendi. Açılış konuşmasını Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yağdı yaparak burada toplanan insanların Azerbaycan Sağlık Sisteminin gelişim gösteren tarihinin birer parçası olacaklarını bildirdi. Türkiye’nin farklı illerinden, aynı zamanda Azerbaycan, Rusya, Almanya ve ABD’den katılan 150’ni aşkın genç hekim ve tıp öğrencileri, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin dünya sağlık sistemleri, başarılı tıp eğitimi, sağlık yönetimi, tıpta bilimsel araştırmaların önemi vb. konularda yaptıkları sunumlara katıldılar .

Azerbaycan’dan katılan hekimler “Azerbaycan Sağlığının bugünü” konulu oturumunda Azerbaycan Sağlık Sistemindeki yeni gelişmeler ve olanaklardan bahsederek, gelişmekte olan sağlık sistemine yapıla bilinecek katkılar konusunda fikir paylaşımı yaptılar. İlk günün sonunda katılımcılar Azerbaycan müzikleri eşliğindeki bir akşam yemeğinde eğlenceli zaman geçirdiler. Formun ikinci gününde katılımcıların büyük ilgi gösterdiği yurtdışında tıp eğitimi oturumuyla başarıyla devam etti. Ayrıca “Koruyucu Hekimlik” konu başlıklı poster sunumlarında aktif katılımcılara teşekkür belgeleri taktim edildi. Sonda gelecek planlarla ilgile serbest kürsü oturumu yapıldı ve yapılacak olan etkinliklerin planlanması için çalışma grubu oluşturuldu. Yurtdışında tıp eğitimi alan Azerbaycanlı hekim ve tıp öğrencilerinin birlikteliği açısından büyük öneme sahip olan forum “Örnek Hekimlik Andı” ile kapandı.



3. Forum
12 – 13 Ekim 2013
Ankara Üniversitesi
Ankara

Ankara Üniversitesi ve Azerbaycan Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği’nin katkılarıyla gerçekleştirilen 3. Foruma 300’den fazla hekim ve tıp öğrencisi katıldı.

Ayrıca Almanya, Rusya ve ABD’den de sağlık alanında çalışan Azerbaycanlı hekimler katıldı.Azerbaycan Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Naciba Nasibova açılış konuşmasında kardeş ülkede sağlık alanında eğitim alan hekim ve hekim adaylarımızın eğitim sürecinde mükemmel bir hekim olarak yetiştirildiğinden ve Azerbaycan’a dönen mezunların çalışmalarından bahsetti.

Foruma katılan Azerbaycan Sağlık Bakanı yardımcısı Elsever Agayev son dönemlerde Azerbaycan Sağlık sisteminin gelişiminden bahsetti, bakanlığın eğitimli, donanımlı genç hekimlere ihtiyacının olduğunu belirtti, bakanlığın sunduğu olanakları katılımcılarla paylaştı, konuyla ilgili soruları cevaplandırdı. Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, Türkiye-Azerbaycan Dostluk Grubu Başkanı Prof. Dr. Necdet Ünüvar kendi konuşmalarında yüksek ihtisaslı kadroların hazırlanmasından memnuniyetlerini belirterek, katılımcılara tavsiyelerde bulundular ve onların sorunlarını dinlediler. Ankara Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Semih Baskan, İstanbul Üniversitesi Kalp-Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Kazım Beşirli ve diğer konuşmacılar dünya sağlık sistemine katkıda bulunmuş olan bilim insanlarından ve onların deneyimlerinden bahsettiler, katılımcılara özellikle hasta – hekim ilişkisiyle ilgili önemli öneri ve tavsiyelerde bulundular.




Galeri Sayfamıza Geçit Yaparak

Tüm Fotoğraflarımızı Görüntüleyin.

4. Forum
24-25 Ekim 2015
Hacettepe Üniversitesi
Ankara .

Türkiye’de eğitim alan Azerbaycanlı genç hekim ve tıp öğrencilerinin “Örnek Hekim Olmaya Doğru forumlarının dördüncüsü 24-25 Ekim 2015 tarihlerinde Hacettepe Üniversitesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Azerbaycanlı Hekimler Derneği’nin Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği ve Hacettepe Üniversitesi’nin desteğiyle düzenlediği ve bu yılki teması “sağlık sisteminin geliştirilmesi ve çağdaş tıp eğitimi” olan foruma, her iki ülkeden çeşitli kamu kurumları, üniversite, hastane ve sivil toplum kuruluşlarının üst düzey yöneticileri katıldı.

Türkiyenin dört bir yanından Azerbaycanlı hekim ve tıp öğrencilerinin katıldığı forum, alanında uzman konuşmacıların birbirinden ilginç sunumlarına, panellere, interaktif tartışma oturumlarına da ev sahipliği yaptı.



Açılış Konuşmaları ve Protokol

Forumun açılışını yapan Azerbaycanlı Hekimler Derneği başkanı Dr. Şahin Hanalioğlu henüz genç bir sivil toplum kuruluşu olmasına rağmen derneğin kısa sürede aldığı yoldan ve kazanılan başarılardan bahsetti. Nitekim, geçtiğimiz sene TBMM’de kabul edilen kanunlarla yabancı uyruklu asistan hekimlerin maaş ve nöbet ücreti sorunlarının çözülmesinde derneğin kurucu ekibinin oluşturduğu çalışmaların büyük payı olduğunu vurguladı. Daha sonra Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova Azerbaycan sağlık sistemi için 4 yıldır düzenlenmeye devam eden ve her iki ülkede büyük ses getiren bu forumların öneminden, asistan hekim ve tıp öğrencilerinin yoğun programlarına rağmen bu gibi faaliyetlerle uğraşmasının kendileri için çok değerli olduğundan ve Azerbaycan Büyükelçiliği’nin bu forumları her zaman desteklediğinden bahsetti.

Daha sonra Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova Azerbaycan sağlık sistemi için 4 yıldır düzenlenmeye devam eden ve her iki ülkede büyük ses getiren bu forumların öneminden, asistan hekim ve tıp öğrencilerinin yoğun programlarına rağmen bu gibi faaliyetlerle uğraşmasının kendileri için çok değerli olduğundan ve Azerbaycan Büyükelçiliği’nin bu forumları her zaman desteklediğinden bahsetti.


Devamında YÖK Akademide Kadın Çalışmaları ve Sorunları Birimi’nin başkanı ve Kocaeli Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr Sezer. Ş. Komsuoğlu, Hacettepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şebnem Harput, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sacit Turanlı, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nuray Kanbur, Forum Danışman Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Bayraktar, Türk Cumhuriyyetleri Oftalmoloji Derneği Başkanı Op. Dr. Sunay Duman Azerbaycanlı Hekimler Derneği tarafından gerçekleştirilen forumun önemini vurgulayarak ortaya konan çabaları takdir ettiklerini ve her türlü desteğe hazır olduklarını ifade ettiler.


Konuşmacılar

Forumda açılış konuşmalarının ardından ilk konuşmayı yapan TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Tunalı temel tıp eğitiminin örnek hekim olma yolundaki önemine dikkat çekerek anatomi eğitimindeki modern gelişmeleri katılımcılara anlattı. Azerbaycan Sağlık Bakanlığı adına forumda söz alan Uzm. Terane Ahmedova, Azerbaycan Sağlık Bakanlığı’nın da bu forumları yakından izlediğini belirterek, Azerbaycan sağlık sistemindeki yeniliklerden ve gelinen son durumdan bahsetti. Azerbaycan Tıp Üniversitesi, Kardiyoloji Bölüm Başkanı ve aynı zamanda kendisi de eğitimini Türkiye’de tamamlamış olan Doç. Dr. Ferid Aliyev Türkiye’de uzmanlık eğitimi alan hekimlerin Azerbaycan sağlık sistemi için önemini ve yeni uygulanmaya başlanan tıpta uzmanlık eğitimindeki kilit rolünü vurgulayan bir konuşma yaptı.

İlk günün öğleden sonraki ilk sunumunda Hacettepe Üniversitesi Halk Sağlığı Enstitüsü Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sarp Üner dünyadaki sağlık sistemlerinin genel ve karşılaştırmalı analizini yaparak, iyi bir sağlık sisteminin gerekliliklerini forum katılıcılarıyla paylaştı. Forumun ikinci gününün sabahında, T.C. Sağlık Bakanlığı, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Döner Sermaye, Bütçe ve Muhasebe İşlemleri Daire Başkanı Uzm. Ali Gazi, “Sağlık finansman yöntemleri ve sağlık sigortası” konusunda Türkiye ve dünyada kullanılan farklı modeller hakkında katılımcılara değerli bilgiler vererek, Azerbaycan sağlık sistemi için en uygun modelin nasıl seçilebileceğine dair ipuçlarını paylaştı. Uluslararası Kanser Savaş Örgütü (UICC) Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Tezer Kutluk kanserin bir dünya sorunu olduğunu ve Azerbaycan, Türkiye ve diğer ülkelerin bu sorunla nasıl mücadele etmesi gerektiğini anlatarak, kanserle mücadele konusunda dünyadaki son gelişmeleri forum katılımcılarıyla paylaştı. Azerbaycan’ın da sağlık sisteminde ciddi yeri olan kanser sorunuyla ilgili yapılan bu sunu katılımcılar tarafından büyük ilgiyle karşılandı.


Mezuniyet sonrası tıp eğitiminde hem Türkiye hem de dünyadaki modelleri açıklayan ve olanakları katılımcılarla paylaşan, Hacettepe Üniversitesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Melih Elçin, Azerbaycanlı hekimlerin bu aşamada alacakları yolun sağlık sistemine nasıl yansıyacağından da bahsetti. Foruma Almanya’dan davet edilen Dr. Vügar Yagublu “optimal tıp eğitim sistemi için önemli belirleyiciler” konusundaki sunumuyla Almanya’da edindiği deneyimler ışığında iyi bir tıp eğitiminin standartları hakkında önemli noktalara değindi. Azerbaycan Kardiyoloji Derneği Başkanı Dr. Firdovsi İbrahimov ise konuşmasında Azerbaycan’da kardiyoloji alanında uzmanlık eğitiminin mevcut durumundan ve gelişim sürecinden bahsetti. Görüşmelerde Azerbaycanlı Hekimler Derneği’nin çalışmalarını Azerbaycan Kardiyoloji Derneği olarak gönülden desteklediklerini ve işbirliğinin devam ettirileceğini belirtti.


Hacettepe Üniversitesi bünyesinde yeni kurulan İleri Sağlık Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi (STEM) ile Uluslararası Tıp Eğitimi Merkezi (IMTC) Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Emre Huri ve Başkan Yardımcısı Doç. Dr. İlkan Tatar, her iki merkezin misyonundan, olanaklarından ve gelecek hedeflerinden bahsederek, sağlık teknolojilerinin eğitimdeki yerine dikkat çektiler. Ayrıca konuşmacılar Azerbaycanlı Hekimler Derneği ile yapılabilecek ortak çalışmaları tartışarak, bu çalışmaların Azerbaycan sağlık eğitimine ve sağlık hizmet sunumuna büyük katkıda bulunacağını vurguladılar. Son olarak ise forumun en anlamlı sunumlarından birini Hacettepe Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Abbasoğlu, foruma da adını veren “Örnek Hekim Olmaya Doğru” konusunda yaptı. Tarihteki önemli hekimlerin hayatlarından, görüşlerinden ve kendi deneyimlerinden örnekler vererek yaptığı konuşması katılımcılar tarafından büyük ilgiyle karşılandı.



Paneller
“Yurt dışında eğitim alan Azerbaycanlı genç hekimler için Azerbaycan’da çalışma koşulları ve iş imkanları”

Forumun ilk günü iki önemli paneli gerçekleştirildi. İlk Panel AHD kurucu yönetim kurulu üyesi Uzm. Dr. Ferit Kasımzade yönetiminde “Yurt dışında eğitim alan Azerbaycanlı genç hekimler için Azerbaycan’da çalışma koşulları ve iş imkanları” başlığı altında gerçekleştirildi. Panele Azerbaycan’ın hem üniversite, hem devlet, hem de özel hastanelerinin üst düzey yetkilileri ve uzman hekimleri katıldı.



Panele katılanlar:

– Azerbaycan Merkezi Klinik Hastanesi’nin Direktörü Dr. Toğrul Adıgözelov

– Azerbaycan Tıp Üniversitesi, Kardiyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ferid Aliyev

– Azerbaycan Tıp Üniversitesi, Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Yrd. Doç. Dr. Yusif Hacıyev

– Azerbaycan Devlet Güvenlik Bakanlığı Hastanesi Ortopedi Uzmanı Uzm. Dr. Vüsal İsmayılov

– Azerbaycan Özel Medistyle Hastanesi Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Nergiz Ağayeva



Panelistler, forum katılımcıları ile karşılıklı soru-cevap oturumunda Azerbaycan’daki iş imkanlarına yönelik önemli açıklamalarda bulundular. Bilimsel araştırma ve yayınların öneminin vurgulandığı oturumda, Azerbaycan’ın özellikle dahiliye ve pediatrinin yan dalları olmak üzere birçok branşlarda büyük uzman eksikliğinin bulunduğu ve eğitimini tamamlayan herkesin Azerbaycan’a davet edildiği tekrar ifade edildi.

Azerbaycanlı Hekimler Derneği’nin uluslararası faaliyetleri

Günün ikinci paneliyse “Azerbaycanlı Hekimler Derneği’nin uluslararası faaliyetleri” başlığı altında düzenlendi. Bu oturumda Azerbaycanlı Hekimler Derneği ile Almanya Azerbaycanlı Hekimler Birliği (VAND) ve Türkiye’nin Genç Hekimler Derneği arasında işbirliğine dair önemli protokoller imzalandı.

Panelin ardından sağlık hizmetlerinin organizasyonu ve yönetimi, sağlık ekonomisi, sağlık hukuku, sağlık eğitimi ile sağlık altyapısı ve teknolojileri konularında küçük grup tartışmalarının yer aldığı ” İdeas Cafe” interaktif oturumu düzenlendi.



Galeri Sayfamıza Geçit Yaparak

Tüm Fotoğraflarımızı Görüntüleyin.

5. Forum
7 - 8 Ekim 2017
Ankara Üniversitesi
Ankara .

Azerbaycanlı Hekimler Derneği tarafından düzenlenen Azerbaycanlı genç hekim ve tıp öğrencilerinin “Örnek Hekim Olmaya Doğru” 5. Türkiye Forumu Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği’nin desteği ve Güven Hastanesi sponsorluğuyla Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi ev sahipliğinde başarıyla gerçekleştirildi.

Türkiye, Azerbaycan, Almanya ve Rusya’dan yaklaşık 300 doktor ve tıp öğrencisinin, 50’ye yakın konuşmacının katılımıyla 2 gün boyunca önemli konular tartışıldı. 2011’den beri düzenlenen foruma bu yıl da öncekilerde olduğu gibi her iki ülkenin siyaset, sağlık ve eğitim dünyasının önde gelen isimlerinden oluşan geniş bir protokol katıldı.




Forumun açılış konuşmasını yapan Azerbaycanlı Hekimler Derneği Başkanı Uzm. Dr. Şahin Hanalioğlu, forumların misyon ve tarihçesi, derneğin faaliyetleri ve gelecekteki planları hakkında bilgiler verdi. Azerbaycan’ın Türkiye’deki Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova Türkiye’nin Azerbaycan’ın insangücünün yetişmesine ve sağlık sisteminin gelişmesine katkılarından bahsederek, iki ülke için genç hekimlerce düzenlenen bu forumların öneminin altını çizdi. Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Niyazi Novruzov başta olmak üzere Türkiye Cümhuriyeti Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı, Azerbaycan Zorunlu Sağlık Sigortası Devlet Kurumunun Direktörü Zaur Aliyev, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Azerbaycan Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı temsilcisi Saide Rüstamova, T.C. Yüksek Öğretim Kurulu temsilcisi Prof. Sezer Şener Komsuoğlu, Azerbaycan Tıp Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Dr. Rauf Beylerov, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Dr. Gülfem Elif Çelik, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Sadık Demirsoy, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Pergin Atilla ve Güven Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Genco Çetinkanat da kendi konuşmaları sırasında iki kardeş ülke arasında başta sağlık, bilim ve eğitim olmak üzere çeşitli alanlardaki işbirliğinin önemine dikkat çekerek foruma desteklerini ifade ettiler. Foruma katılamayan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ve Türkiye-Azerbaycan Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Adana milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ın yolladığı tebrik mektupları okundu.

Açılışın ardından, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi eski dekanı ve çağdaş tıp eğitiminin duayenlerinden Prof. Dr. İskender Sayek, forumların ana teması olan “örnek hekimlik” hakkındaki görüş ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

İki günlük forumda farklı panellerde tıp eğitiminin çeşitli konuları, Türkiye’de çalışan yabancı asistan hekimlerin sorunları, uzman hekimlerin Azerbaycan’da iş olanakları ve sağlık sistemine katkıları, yurtdışında tıp eğitimi, uzmanlık ve araştırma olanakları gibi konularda alanında uzman konuşmacı ve panelistlerle tartışmalar gerçekleştirildi. Özellikle, Türkiye’deki Azerbaycanlı doktorların sorunlarının çözümü için Azerbaycanlı Hekimler Derneği’nin son yıllarda yaptığı çalışmalar ve elde ettiği başarıların altını çizen T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Müdürü Dr. Nurullah Okumuş, Tıpta Uzmanlık Kurulu Genel Sekreteri Engin Uçar, Sosyal Güvenlik Kurumu temsilcisi Mehmet Akif Erdem, Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Kılıçarslan, Yüksek Öğretim Kurulu Denklik Dairesi Temsilcisi Doç. Dr. Ayhan Cömert’in katılımıyla Türkiye’de eğitim gören ve çalışmakta olan Azerbaycanlı doktorlarının karşılaştıkları sorunlar, özellikle uzmanlık ve üst ihtisas eğitimi alan asistanların maddi gelir yetersizliği, sağlık ve mesleki sorumluluk sigortaları ile ilgili sorunlar, diş hekimlerinin iş ve gelir yetersizliği ve diğer konularda geniş tartışmalar yapılarak sorunların çözümü için öneriler sunuldu.







Programın ilk gününde Azerbaycan’da zorunlu sağlık sigortasının uygulanmasına ilişkin bir panel düzenlendi. Zorunlu Sağlık Sigortası Devlet Kurumunun Direktörü Zaur Aliyev bu alandaki yeniliklerden ve gelecek planlardan bahsetti ve genç hekimlerin sorularını yanıtladı. Azerbaycan Sağlık Bakanlığı Temsilcisi Saida Rustamova, Azerbaycan Tıp Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Dr. Rauf Baylarov, konuşmalarında Azerbaycan’ın tıp eğitimi ve sağlık sistemindeki değişikliklerden, başarılardan ve gelecek planlarından bahsetti. Tıp eğitimi için Türkiye’ye gelen ve ülkesine dönen ilk uzman hekim olan Prof.Dr. Vagif Galandar ilk günlerden bugüne 25 yıllık süreçteki deneyimlerini ve elde edilen kazanımları katılımcılarla paylaştı.

Azerbaycan’ın dünyaca ünlü sanat adamlarından oyuncu ve yönetmen Prof. Dr. Cahangir Novruzov ve piyano sanatçısı Doç. Dr. İslam Manafov katılımlarıyla gerçekleşen “Sanatçı Gözüyle Örnek Hekimlik” başlıklı panel ve panel sonunda İslam Manafov’un unutulmaz canlı piyano performansı katılımcıların büyük ilgisine neden oldu. Gala yemeğinde tüm katılımcılar Azerbaycan milli müzik ve dansları eşliğinde keyifli vakit geçirdiler.

Forumun ikinci gününde ise Azerbaycan’ın önde gelen hekimlerinin katılımıyla düzenlenen “Uzman Hekimlerin Azerbaycan’daki İş Olanakları, Başarıları ve Sağlık Hizmetlerine Katkıları” başlıklı panelinde, Azerbaycan’ın en ünlü ve başarılı hekimleri Prof. Dr. Kamran Kazımoğlu Musayev, Doç. Dr. Dr. Farid Aliyev, Uzm. Dr. Uzeyir Rahimov, Uzm. Dr. Ikram Rustamov, Uzm. Dr. Fuad Novruzov, Doç. Dr. Dr. Ramin Bayramli, Dr. Barat Yusubov, Uzm. Dr. Ali Guliyev, Uzm. Dr. Tural Rahimli, Uzm. Dr. Cabir Gülmaliyev genç doktorlarla deneyimlerini ve tavsiyelerini paylaştı.

Kariyerine ve çalışmalarına yurtdışında devam eden beyin cerrahı Yard. Doç. Dr. Kamran Ağayev ve genel cerrah Dr. Vugar Yagublu, katılımcılara Amerika Birleşik Devletleri ve Almanya’daki eğitim ve bilimsel araştırma fırsatları konusunda değerli bilgiler sundular.

Forumun sonunda Azerbaycanlı Hekimler Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Uzm. Dr. Şahin Hanalioğlu, Uzm. Dr. Ferit Kasımzade, Nasiman Alılı ve Beyler Beylerov, derneğin gelecek planlarını paylaşarak, katılımcıların gelecek işbirliği imkânları ile ilgili görüş ve önerilerini aldılar.

6. Forum
7–8 Aralık 2019
Ankara Şehir Hastanesi
Ankara .

Azerbaycanlı Hekimler Derneğinin düzenlemiş olduğu 6. Türkiye forumu 7-8 Aralık tarihlerinde Ankara Şehir Hastanesinde gerçekleştirildi.




2 gün süren etkinliğe Türkiye`nin dört bir yanından gelen 300 civarında hekim ve tıp fakültesi öğrencisi katıldı. 2011’den beri düzenlenen foruma bu yıl da Önceki yıllarda olduğu gibi bu foruma da Azerbaycan ve Türkiyenin siyaset, sağlık ve eğitim dünyasının önde gelen isimlerinden oluşan geniş bir protokol katıldı. Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Sayın Hazar İbrahim, Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Sayın Doç. Dr. Necibe Nesibova, eski TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Necdet Ünüvar , T.C. Sağlık Bakanlığı Tıp ve Uzmanlık Eğitimi Dairesi Başkanı Uzm. Dr. N. Hande İmirzalıoğlu ve diğer saygın konuşmacılar forumların önemini vurgulayarak katılımcıları selamladılar.

İki günlük forumda farklı panellerde tıp eğitiminin çeşitli konuları, Türkiye’de çalışan yabancı asistan hekimlerin sorunları, uzman hekimlerin Azerbaycan’da iş olanakları ve sağlık sistemine katkıları, yurtdışında tıp eğitimi, uzmanlık ve araştırma olanakları gibi konularda alanında uzman konuşmacı ve panelistlerle tartışmalar gerçekleştirildi. Özellikle uzmanlık ve üst ihtisas eğitimi alan asistanların maddi gelir yetersizliği, sağlık ve mesleki sorumluluk sigortaları ile ilgili sorunlar, diş hekimlerinin iş ve gelir yetersizliği ve diğer konularda geniş tartışmalar yapılarak sorunların çözümü için öneriler sunuldu.

Forumda Türkiye, Azerbaycan ve Almanyada hekim olarak çalışan Azerbaycanlı meslektaşlarımızın çalışmakta oldukları ülkelerin koşullarıyla ilgili “Akademik Kariyer ve İş Fırsatları” konulu sunumları büyük ilgi gördü.










6. Forumda ilk defa derneğimiz tarafından başarılı hekim ve tıp öğrencilerine yönelik 3 farklı kategoride ödüller takdim edildi. Hekimlerimizi akademik başarılar kazanmaya teşvik etmeyi amaçlayan bu oturum takdirle karşılandı.



5. Forumdan itibaren düzenlenmeye başlanan “Sanatçı ve Sporcu Gözüyle Örnek Hekimlik” başlıklı panelde Devlet Sanatçısı, Tenor Prof. Dr. Azer Zeynalov ve Türkiye Milli Sporcusu, Dünya Atletizm Şampiyonu Ramil Guliyev kendi perspektiflerinden hekimlik mesleğinin önemine, hastalık ve şifa sürecine, örnek hekim kavramına yönelik görüş ve yorumlarını paylaştılar.

Forumun ikinci gününde ise Azerbaycan’ın önde gelen hekimlerinin katılımıyla düzenlenen “Uzman Hekimlerin Azerbaycan’daki İş Olanakları, Başarıları ve Sağlık Hizmetlerine Katkıları” başlıklı panelinde, Azerbaycan’ın en ünlü ve başarılı hekimleri Prof. Dr. Kamran Kazımoğlu Musayev, Doç. Dr. Dr. Farid Aliyev, Uzm. Dr. Uzeyir Rahimov, Uzm. Dr. Ikram Rustamov, Uzm. Dr. Fuad Novruzov, Doç. Dr. Dr. Ramin Bayramli, Dr. Barat Yusubov, Uzm. Dr. Ali Guliyev, Uzm. Dr. Tural Rahimli, Uzm. Dr. Cabir Gülmaliyev genç doktorlarla deneyimlerini ve tavsiyelerini paylaştı.

Forum çerçevesinde Azerbaycanlı Hekimler Derneği ailesini sosyal olarak bir araya getiren gala yemeği milli müzik ve danslar eşliğinde gerçekleşti.



up